Doua superalimente pentru tratarea acneei

Doua superalimente pentru tratarea acneei

Acneea este una dintre cele mai intalnite afectiuni ale pielii in toata lumea. Cosurile ajung sa afecteze deopotriva pe adulti, cat si pe cei tineri. Insa, nu tot timpul aceasta problema a pielii poate fi tratata prin creme, solutii si geluri magice din comert. Doua superalimente care se regasesc in natura pot fi de mare ajutor in acest sens. Este vorba despre aloe vera si uleiul de cocos.

Ai auzit deja probabil de beneficiile lor pentru piele sau pentru ingrijire in general, insa stiai ca aceste doua produse sunt intalnite cel mai adesea in produsele pe care le gasesti la cele mai mari branduri de cosmetice? Si totusi, chiar daca au aceste ingrediente in componenta, tot mai bine este sa te folosesti de proprietatile lor de sine statatoare si nu in componenta vreunui tratament antiacnee.

Citeste si:  Motive sa devii mama pana la 30 de ani

Cele doua superalimente fac minuni pentru pielea ta afectata de acnee

Aloe Vera

Aceasta planta suculenta poate vindeca si reintineri pielea. Este un remediu eficient pentru tratarea problemelor pielii precum eczemele, alergiile si arsurile sau roseata. Pentru a trata acneea aplica pur si simplu gel de aloe vera pe zonele afectate in fiecare zi. Gelul acestei plante reduce umflaturile, inflamatia si roseata care sunt legate de acnee. De asemenea, ajuta foarte mult la prevenirea altor izbucniri de cosuri pe fata ta.

Ulei de cocos

Ca si planta de aloe vera, uleiul de cocos este popular pentru proprietatile sale care ajuta pielea. Este folosit in mod raspandit ca si crema anti-imbatranire, ca balsam de buze sau ca agent de protejare a pielii impotriva soarelui. De asemenea, este foarte eficient ca lotiune pentru piele sau ca ulei de masaj. Poate trata eficient problemele pielii si are abilitatea de a preveni cosurile, alergiile, ranile sau eruptiile cutanate.

Citeste si:  O metoda excelenta pentru a scapa de durerile menstruale

In plus, uleiul de cocos poate imbunatati orice problema a pielii, inclusiv acneea. Uleiul de cocos este bogat in acid lauric, un acid gras saturat care are proprietati antibacteriene. Este chiar si mai eficient decat acidul palmitic sau acidul oleic.

Mai mult decat atat, acidul lauric din uleiul de cocos se pare ca elibereaza direct in membranele bacteriene, ucigand astfel bacteriile. Asadar, ar trebui sa folosesti si tu ulei de cocos ca sa iti tratezi acneea severa de pe fata. Cel mai bine, insa, este sa folosesti ulei de cocos virgin sau organic, pentru ca este mai indicat pentru problemele tale.

Sursa foto: bellatory.com

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close