Filtrul Google Safe Browsing nu mai poate fi pacalit atat de usor

Safe Browsing este un filtru folosit de Google pentru a stopa intrarea pe anumite site-uri periculoase a utilizatorilor inocenti. Insa, in trecut, aceasta tehnologie putea fi destul de simplu reperata de catre administratorii site-urilor cu malware si oprita, astfel incat oamenii de buna credinta sa poata fi pacaliti in continuare ca acel site este unul ok.

Safe Browsing, dupa cum ii sugereaza si numele, afiseaza un mesaj de avertizare atunci cand cineva doreste sa intre pe o pagina care nu este sigura, totul spre binele utilizatorului. Insa, inainte, daca adminul acelui site cu profil periculos descoperea asta, putea sa rezolve problema de indata, oprind temporar afisarea acelui mesaj, si avand drum liber catre pacalirea altor cateva mii de oameni.

Citeste si:  O TANARA DE 18 ANI, SPULBERATA PE TRECEREA DE PIETONI

De curand, Google a gasit o solutie salvatoare. A impus o noua regula prin care adminii site-urilor cu probleme nu mai pot sa opreasca temporar afisarea mesajului de avertizare, primind o interdictie de o luna de zile pentru site-ul lor.

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close